ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Ηλικιωμένη πυροβόλησε στο κεφάλι τον ετοιμοθάνατο άντρα της μέσα σε νοσοκομείο

Φλόριντα: Ηλικιωμένη πυροβόλησε στο κεφάλι τον ετοιμοθάνατο άντρα της μέσα σε νοσοκομείο
Η κατηγορούμενη Έλεν Γκίλαντ είπε ότι σκότωσε τον 77χρονο σύζυγό της επειδή ο ίδιος της το είχε ζητήσει Twitter

Ένα έγκλημα που προέκυψε πως ήταν σχεδιασμένο βδομάδες πριν, σημειώθηκε μέσα στο νοσοκομείο AdventHealth στη Ντεϊτόνα της Φλόριντας.

Μια 76χρονη γυναίκα πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον ηλικιωμένο σύζυγό της μέσα στο ίδρυμα που νοσηλευόταν με ανίατη ασθένεια.

Η Έλεν Γκίλαντ σκότωσε τον 77χρονο Τζέρι Γκίλαντ επειδή - όπως είπε μετά στους αστυνομικούς – ο ίδιος ο άντρας της, της το είχε ζητήσει.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη το Σάββατο (21/1) σε νοσοκομείο της Ντεϊτόνα Μπιτς, όπου ο ηλικιωμένος άντρας νοσηλευόταν στον 11ο όροφο, σε πτέρυγα με ασθενείς σε τελικό στάδιο.

Μετά την δολοφονία του άντρα της, η Έλεν κλείστηκε για 4 ώρες στο δωμάτιο, μέχρι τελικά να παραδοθεί στην αστυνομία.

Η Γκίλαντ αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης πρώτου βαθμού και βαριά επίθεση με θανατηφόρο όπλο.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από το αστυνομικό τμήμα της Ντεϊτόνα διαπίστωσε ότι το ζευγάρι είχε σχεδιάσει τον θάνατο του 77χρονου αρκετές εβδομάδες νωρίτερα.

Ο Τζέρι Γκίλαντ που έπασχε από ανίατη ασθένεια, έκανε συμφωνία με τη σύζυγό του πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Όπως είπαν οι Αρχές, εάν η κακή υγεία του δεν βελτιωνόταν, ήθελε η 76χρονη σύζυγός του, Έλεν Γκίλαντ, να τον σκοτώσει.

Πράγματι η υγεία του συνέχισε να επιδεινώνεται και έτσι λίγο πριν τις 11:30 το πρωί του Σαββάτου, η 76χρονη πέρασε ένα όπλο μέσα στο νοσοκομείο AdventHealth στη Ντεϊτόνα της Φλόριντα, πήγε στο δωμάτιο του συζύγου της στον 11ο όροφο και τον πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι, είπε η αστυνομία.

«Προφανώς επειδή ήταν άρρωστος στο τελικό στάδιο, το σχεδίασαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ότι αν συνέχιζε να κάνει τη χειρότερη στροφή, θα ήθελε να τελειώσει αυτό», είπε ο επικεφαλής της Αστυνομίας. «Προφανώς, δεν είμαστε σίγουροι πώς έφερε αυτό το όπλο στο νοσοκομείο, αλλά αυτό ήταν προγραμματισμένο».

«Είχε σχεδιάσει επίσης να αυτοπυροβοληθεί θανάσιμα, αλλά στο τέλος «δεν μπόρεσε να τα καταφέρει», πρόσθεσε ο Αρχηγός του αστυνομικού τμήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ