ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην πράκτορας του FBI σύνδεσμος Ρώσου ολιγάρχη στις ΗΠΑ

Πρώην πράκτορας του FBI σύνδεσμος Ρώσου ολιγάρχη στις ΗΠΑ
Δεν αποκλείεται ο McGonigal, ο οποίος θα ελεγχθεί εξονυχιστικά, να κατηγορηθεί στο άμεσο μέλλον και για βαρύτερα αδικήματα AP Photo/Charlie Neibergall

Στην σύλληψη ενός πρώην πράκτορα του FBI προσχώρησαν το περασμένο Σάββατο οι αμερικανικές αρχές με κατηγορίες για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία.

Ο Charles McGonigal, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του, μέχρι το 2018 ήταν επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και το συγκεκριμένο έτος συνταξιοδοτήθηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Charles McGonigal υπήρξε από το 2019 και μετά ο σύνδεσμος του Ρώσου ολιγάρχη Oleg Deripaska στις Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας ως ρόλο, από την μία, την άμεση και εκ των έσω πληροφόρηση του Ρώσου ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης εταιρείας αλουμινίου της χώρας για θέματα που τον αφορούσαν προσωπικά αλλά και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την γενικότερη πολιτική κυρώσεων από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο McGonigal στις αρχές του 2019, μάλιστα, είχε προσπαθήσει να ακυρώσει τις αρχικές κυρώσεις που είχε επιβάλλει η Κυβέρνηση Τραμπ στο πρόσωπό του μέσω υψηλών γνωριμιών του στην Ουάσιγκτον κάτι το οποίο τελικώς δεν επετεύχθη αλλά το έβαλε στο «κάδρο» της υπηρεσίας που ο ίδιος υπηρέτησε επί μακρόν.

Σημειώνεται πως, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αμερικανικά μέσα δεν αποκλείουν ο McGonigal, ο οποίος θα ελεγχθεί εξονυχιστικά, να κατηγορηθεί στο άμεσο μέλλον και για βαρύτερα αδικήματα.

Ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την ομάδα δικηγόρων που εκπροσωπούν τον κατηγορούμενο πρώην ομοσπονδιακό πράκτορα, ούτε και από την πλευρά του Ρώσου ολιγάρχη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ