ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Αποχαιρετισμος με μανδύα των Μαορί από την Τζασίντα Άρντερν

Νέα Ζηλανδία: Αποχαιρετισμος με μανδύα των Μαορί από την Τζασίντα Άρντερν
Φορώντας έναν παραδοσιακό μανδύα με φτερά των Μαορί, η απερχόμενη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, προχώρησε στην τελευταία της ομιλία ως πρωθυπουργός της χώρας Mark Mitchell/New Zealand Herald via AP

Φορώντας έναν παραδοσιακό μανδύα με φτερά των Μαορί, η απερχόμενη πρωθυπουργός της Νέας ΖηλανδίαςΤζασίντα Άρντερν, προχώρησε στην τελευταία της ομιλία ως πρωθυπουργός της χώρας. 

Κατά την εμφάνισή της, ευχαρίστησε τη χώρα για την αγάπη και την κατανόηση που της έδειξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Από την πλευρά μου, θέλω να γνωρίζετε ότι η εμπειρία μου σε αυτή τη θέση στη Νέα Ζηλανδία και με τους Νεοζηλανδούς υπήρξε μια (εμπειρία) αγάπης, κατανόησης και καλοσύνης».

Πρόσθεσε ότι «αυτό μου έδειξε η πλειονότητα των Νεοζηλανδών και θέλω να γνωρίζετε ότι αποχωρώ με μια μεγαλύτερη τρυφερότητα για την Αοτεαρόα Νέα Ζηλάνδία και τον λαό της σε σχέση με όταν ξεκίνησα και δεν νόμιζα ότι αυτό θα ήταν πιθανό», λέγοντάς τους ένα «μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς» της.

Αοτεαρόα, είναι η ονομασία των Μαορί για τη Νέα Ζηλανδία.

Η Άρντερν αιφνιδίασε τους πάντες όταν ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος και από την πρωθυπουργία την περασμένη εβδομάδα κατά το ετήσιο συνέδριο του κόμματός της.

Η Τζασίντα Άρντερν είπε ότι είχε σκεφτεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της για το αν είχε την ενέργεια να συνεχίσει στον ρόλο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν την έχει.

«Είμαι άνθρωπος, οι πολιτικοί είναι άνθρωποι. Δίνουμε ό,τι μπορούμε για όσο μπορούμε. Και μετά ήρθε η ώρα. Και για μένα, ήρθε η ώρα», είπε.

Η θητεία της ως πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις 7 Φεβρουαρίου.

Οι γενικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου, πρόσθεσε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ