ΚΟΣΜΟΣ

Ξενοφοβικό κόμμα Γερμανίας AfD - Η Μέρκελ είναι δικτάτορας

Ξενοφοβικό κόμμα Γερμανίας AfD -  Η Μέρκελ είναι δικτάτορας
REUTERS/Hannibal Hanschke

«Δικτάτορα» που θέλει «να αντικαταστήσει τους πολίτες της Γερμανίας» με πρόσφυγες και μετανάστες, αποκάλεσε τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ο αντιπρόεδρος του αντιμεταναστευτικού και ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Γκάουλαντ κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης σε μικρή πόλη κοντά στο Βερολίνο, κατηγόρησε την καγκελάριο, ότι αλλάζει δραματικά την όψη της χώρας με την άκρως ευέλικτη πολιτική ασύλου που ακολουθεί.

Την αποκάλεσε χαρακτηριστικά «καγκελάριο- δικτάτορα» και καταφέρθηκε εναντίον των μεγάλων κομμάτων της Γερμανίας καταλογίζοντάς τους ότι ακολουθούν μια πολιτική «ανθρώπινης εισβολής», σε μια «απόπειρα να αντικαταστήσουν σταδιακά τον γερμανικό λαό από τους πληθυσμούς που έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη».

Ο Γκάουλαντ, τις τελευταίες ημέρες, προκάλεσε σάλο και με τις δηλώσεις του σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που κατάγονται από ξένες χώρες και συμμετέχουν στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Είπε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι κανείς δεν θα θέλει να έχει γείτονα τον Ζερόμ Μποατένγκ, ο πατέρας του οποίου είναι από τη Γκάνα ή ότι η εθνική ομάδα της Γερμανίας «δεν είναι πλέον γερμανική υπό την κλασσική έννοια του όρου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ