Βουλγαρία: Ξέσπασμα γρίπης των πτηνών - Θα θανατωθούν 25.000 ορτύκια
Η Βουλγαρία θα προχωρήσει στην θανάτωση περίπου 25.000 ορτυκιών και θα καταστρέψει τα αυγά τους σε αγρόκτημα βιομηχανικής εκμετάλλευσης που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Σόφια, μετά τον εντοπισμό εξαιρετικά μολυσματικού στελέχους της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των τροφίμων.
Το ξέσπασμα γρίπης των πτηνών στο αγρόκτημα αυτό που βρίσκεται στην πόλη Ετροπόλ, περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά της βουλγαρικής πρωτεύουσας, εντοπίστηκε έπειτα από αναφορές για υψηλή θνησιμότητα μεταξύ των πτηνών, διευκρινίζει η υπηρεσία ασφάλειας των τροφίμων σε ανακοίνωσή της.
Ο κίνδυνος από τη νόσο για τους ανθρώπους θεωρείται χαμηλός, αλλά προηγούμενα ξεσπάσματα σε πτηνοτροφεία είχαν οδηγήσει σε εκτεταμένα προγράμματα θανάτωσης πτηνών για να περιοριστεί η εξάπλωση.
Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: «Μην φεύγετε από τους δρόμους»
10:49
Τραγωδία στη Λάρισα: 55χρονος κατέρρευσε ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο
10:42
Το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ απέκτησε ο Άλαν Κάμινγκ
10:32
Ιορδανία: Οι ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν στα χθεσινά πλήγματα των ΗΠΑ κατά του ISIS στη Συρία
10:21