ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή επιθέσεων στο EURO

Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή επιθέσεων στο EURO
REUTERS/Philippe Wojazer

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μιλώντας στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter υπογράμμισε ότι είναι υπαρκτή η απειλή να γίνουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία. Τόνισε ωστόσο ότι, δεν πρέπει «να αφεθούμε ποτέ στον τρόμο... Αυτή η απειλή, (θα) υφίσταται, δυστυχώς, για πολύ καιρό... Επομένως πρέπει να λάβουμε όλα (τα μέτρα) που θα διασφαλίσουν ότι το Euro 2016 θα στεφθεί με επιτυχία».

Η Γαλλία, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με 130 νεκρούς, «έχει θέσει σε ισχύ όλα τα μέσα προκειμένου να εγγυηθεί» την ασφάλεια της διοργάνωσης, διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και σωματοφύλακες θα κινητοποιηθούν προκειμένου να προστατευθούν τα στάδια και οι χώροι των φιλάθλων, όπου αναμένεται να συρρεύσουν 7 εκατομμύρια οπαδοί το διάστημα μεταξύ 10ης Ιουνίου και 10ης Ιουλίου.

Αναφορικά με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, στους κόλπους της οποίας ξέσπασε μια αντιπαράθεση αυτήν την εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του Καρίμ Μπενζεμά περί «ρατσισμού» εκ μέρους του προπονητή της, ο Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε έκκληση στους ποδοσφαιριστές να «επικεντρωθούν στους αγώνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ