Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ναι» τελικά από το Βερολίνο για τα Leopard 2
Η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Χέμπεστραϊτ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε την πρόθεσή του κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιτρέψει τη διάθεση των Leopard 2 στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Και συνέχισε:
«Αυτό είναι το αποτέλεσμα των εκτεταμένων διαβουλεύσεων που έγιναν με τους στενότερους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους. Αυτή η απόφαση ακολουθεί την πάγια θέση μας για στήριξη της Ουκρανίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Η κυβερνητική ανακοίνωση αποκαλύπτει πως η Γερμανία θα στείλει σε πρώτη φάση 14 Leopard 2.
«Στόχος είναι να δημιουργηθούν γρήγορα δύο τάγματα με τανκ Leopard 2 για την Ουκρανία» τονίζεται σχετικά.
Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως η Γερμανία αναμένεται να εκπαιδεύσει προσωπικό στα Leopard 2.
«Η εκπαίδευση των Ουκρανών αναμένεται να ξεκινήσει γρήγορα στη Γερμανία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ανοιχτά Τέμπη, Μάλγαρα, γέφυρα Χαλκίδας - Χαλαρώνουν τα αγροτικά μπλόκα
18:40
Ανάκληση προϊόντων σοκολάτας από τον ΕΦΕΤ - Δεν αναγράφεται αλλεργιογόνος ουσία
18:39
Βουλή: Eγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ο νέος «Χάρτης μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή»
18:31
«Πειράγματα» μεταξύ Δένδια, Βορίδη και Πλεύρη: «Εγώ να καθίσω δεξιά, γιατί είμαι κανονικός δεξιός»
18:24