ΚΟΣΜΟΣ

Σικάγο: Στις φλόγες τυλίχθηκαν 9 όροφοι κτηρίου - Πέθανε ένας ένοικος

Σικάγο: Στις φλόγες τυλίχθηκαν 9 όροφοι κτηρίου - Πέθανε ένας ένοικος
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σικάγο επιβεβαίωσε ότι, η φωτιά επεκτάθηκε σε 9 ορόφους του 25όροφου κτηρίου AP Photo/Charles Rex Arbogast

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη (25/1) σε πολυώροφο κτήριο στο Κένγουντ του Σικάγο, στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί, στον 15ο όροφο στο κτήριο κατοικιών «Harper Square Cooperative», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο CBSnews.

Αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σικάγο επιβεβαίωσαν ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του από τη φωτιά και άλλα επτά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ald. Μεταξύ των τραυματιών ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένας πυροσβέστης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σικάγο επιβεβαίωσε ότι, η φωτιά επεκτάθηκε σε 9 ορόφους του 25όροφου κτηρίου.

Σημειώνεται ότι, στο κτήριο κατοικεί μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων και κάποιοι ένοικοι εξακολουθούν να βρίσκονται εντός των διαμερισμάτων καθώς τα συνεργεία προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, αλλά είναι ασφαλείς και μακριά από τις φλόγες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δηλώνουν ότι η εκκένωση των κατοικιών στις οποίες διαμένουν οι άνθρωποι αυτοί πρόκειται να πραγματοποιηθεί όταν τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Στο μεταξύ, μερικοί άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν κατάφεραν να βρουν καταφύγιο σε ένα κοντινό κτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ