ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Κατάργηση της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ισπανία: Κατάργηση της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Oι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελλάδα. AP Photo/Paul White

Πρόταση για άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα καταθέσει η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Καρολίνα Ντάριας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Πέμπτη (16/1).

Ειδικότερα, εάν η πρόταση ψηφιστεί θα ισχύσει από 7 Φεβρουαρίου, ενώ η υπουργός σημείωσε ότι, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι σταθερή και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας πρότειναν την άρση του μέτρου. Οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε εγκαταστάσεις υγείας.

«Θα φέρω την πρόταση για άρση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Τρία χρόνια μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων της Covid-19 στην Ευρώπη, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι, η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς έγινε υποχρεωτική τον Μάιο του 2020.

Η Γερμανία πρόκειται να άρει το μέτρο, που ισχύει για τρένα και λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων, στις 2 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ