ΚΟΣΜΟΣ

Νίκη της Κλίντον στο Πουέρτο Ρίκο

Νίκη της Κλίντον στο Πουέρτο Ρίκο
REUTERS/Mike Blake

Η Χίλαρι Κλίντον, η υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα, νίκησε στις προκριματικές του Πουέρτο Ρίκο την Κυριακή, πλησιάζοντας λίγο περισσότερο στην επικράτησή της έναντι του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς.

Η νίκη αυτή δίνει ώθηση στην Κλίντον ενόψει της μεγάλης βραδιάς της Τρίτης, με έξι πολιτείες, μεταξύ αυτών το Νιου Τζέρσεϊ και η Καλιφρόνια, να πραγματοποιούν προκριματικές εκλογές.

Η Χίλαρι Κλίντον ελπίζει να ξεπεράσει το όριο των 2. 382 εκλεκτόρων ώστε να διασφαλίσει την υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου με το κλείσιμο της κάλπης στο Νιου Τζέρσεϊ.

Τόσο η ίδια όσο και ο Μπέρνι Σάντερς, έχουν υψηλές προσδοκίες από την αναμέτρηση στην Καλιφόρνια. Οι εκλέκτορες της πολιτείας κατανέμονται σε αναλογική βάση, γεγονός που σημαίνει ότι μια πιθανή απώλεια της Κλίντον δεν θα σταθεί αρκετή για να την σταματήσει από την εξασφάλιση της υποψηφιότητας του προεδρικού χρίσματος.

Ταυτόχρονα, ο Σάντερς προετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο αγώνα στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο τέλος του Ιουλίου.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα κατέγραψαν μαζική προσέλευση και μεγάλες ουρές στο Πουέρτο Ρίκο, με μόνο 430 εκλογικά τμήματα να λειτουργούν έναντι των 2.000 τμημάτων το 2008.

Το νησί βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, με μια κρίση χρέους που έχει οδηγήσει σε αναστολή ορισμένων κυβερνητικών υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ