ΚΟΣΜΟΣ

Αφρική: Είκοσι νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Αφρική: Είκοσι νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό
Υπερβολική ταχύτητα, υπερβολικό φορτίο, κόπωση και απροσεξία του οδηγού ήταν οι λόγοι της σύγκρουσης AP Photo/Michael Probst

Τη ζωή σε 20 ανθρώπους κόστισε μία σφοδρή σύγκρουση επιβατικού λεωφορείου με φορτηγό, που σημειώθηκε στο Τσάντ της Αφρικής, το βράδυ της Πέμπτης (26/1).

Σημειώνεται ότι, στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 31 άνθρωποι.

Το τροχαίο δυστύχημα έλαβε χώρα ενώ το λεωφορείο κατευθυνόταν από την πρωτεύουσα Ντζαμένα προς την ανατολική πόλη Αμπέσε, συγκεκριμένα στην πόλη Ουμ Χαντζέρ, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε η κυβέρνηση.

Αναφορικά με τα αίτια του ατυχήματος, η ανακοίνωση της κυβέρνησης σημειώνει ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα αίτια που διαπιστώθηκαν είναι η μη τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας... υπερβολική ταχύτητα, υπερβολικό φορτίο, κόπωση και απροσεξία του οδηγού».

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων», ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών του Τσαντ.

Το τροχαίο ακολούθησε δύο άλλα δυστυχήματα με επιβατικά λεωφορεία αυτόν τον μήνα στη Σενεγάλη, στα οποία σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ