ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Συνωμοσιολόγος είχε έξι παιδιά κλειδωμένα σε κελάρι - Άγνωστη η ταυτότητά τους

Αυστρία: Συνωμοσιολόγος είχε έξι παιδιά κλειδωμένα σε κελάρι -  Άγνωστη η ταυτότητά τους
Όταν η αστυνομία μπήκε στο υπόγειο, βρήκε τα έξι παιδιά μαζί με πολλά όπλα OrfTV

Έξι παιδιά ηλικιών που δεν ξεπερνούν τα 5 έτη, βρέθηκαν κλειδωμένα σε κελάρι κρασιών στην Αυστρία, όπου ζούσαν με έναν 54χρονο συνωμοσιολόγο και τη γυναίκα του. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην Αυστρία, καθώς τα παιδιά εντοπίστηκαν στο παράνομο κρησφύγετο στο μικρό χωριό Όμπριτς μετά την εισβολή της αστυνομίας ύστερα από ένα περιστατικό κατά το οποίο ο άνδρας φέρεται να επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού σε κοινωνικούς λειτουργούς.

Η οικογένεια αποτελούμενη από τα έξι παιδιά ηλικίας επτά μηνών έως πέντε ετών, πιστεύεται ότι ζούσε στο κελάρι, το οποίο είχε πωληθεί σε μια αγγλική εταιρεία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail υπήρξαν καταγγελίες από ανήσυχους κατοίκους της περιοχής που άκουγαν φωνές παιδιών τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εμπλακούν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο άνδρας επιτέθηκε σε δύο κοινωνικούς λειτουργούς με σπρέι πιπεριού το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο άνδρας λέγεται ότι στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο κτήριο και κλήθηκε η αστυνομία και για να συληφθεί εν τέλει.


OrfTV

Μάλιστα, όταν η αστυνομία μπήκε στο υπόγειο, βρήκε τα έξι παιδιά μαζί με πολλά όπλα. Τα υπόγεια είχαν ανακαινιστεί ώστε να διαθέτουν πόρτες, παράθυρα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και κάμερες παρακολούθησης, αλλά λέγεται ότι είχαν «ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής» και κρίθηκαν «ακατάλληλα για παιδιά».

Στο κελάρι είχαν τοποθετηθεί πολλαπλές κάμερες ασφαλείας, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας ασχολήθηκε περισσότερο με θεωρίες συνωμοσίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι ντόπιοι περιέγραψαν τον 54χρονο ως «έξυπνο», αλλά άφησαν επίσης να εννοηθεί ότι συνδεόταν με ομάδες θεωρητικών συνωμοσίας.

Μυστήριο με τα έγγραφα των παιδιών

Τα παιδιά φέρονται να μην ήταν κλειδωμένα ή παραμελημένα, δήλωσαν αστυνομικές πηγές στην Telegraph. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα παιδιά τέθηκαν υπό φροντίδα λόγω ανησυχιών σχετικά με την έλλειψη αποδείξεων ως προς την ταυτότητά τους. Στην Αυστρία όλες οι γεννήσεις πρέπει να καταγράφονται βάσει του νόμου στις τοπικές αρχές, αλλά δεν έχουν βρεθεί αρχεία για κανένα από τα συγκεκριμένα παιδιά. Οι γονείς φέρονται να ισχυρίζονται ότι και τα πέντε παιδιά γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο πατέρας τους φέρεται να εργαζόταν.

Η σχέση με την ομάδα Reichsbürger

Ο 54χρονος λέγεται ότι ήταν μέλος των «Reichsbürger», μια ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών που πιστεύουν ότι η γερμανική αυτοκρατορία εξακολουθεί να υφίσταται όπως πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι το σημερινό γερμανικό κράτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα διοικητικό κατασκεύασμα.

Μια ομάδα Reichsbürger συνελήφθη στη Γερμανία στα τέλη του περασμένου έτους για σχέδιο βίαιου πραξικοπήματος και ανατροπής της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής έρευνας, η αστυνομία βρήκε έναν κατάλογο με 18 εχθρούς πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τους οποίους η ομάδα φέρεται να σχεδίαζε να εκτελέσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ