ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα επέβαλε ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα επέβαλε ο Ζελένσκι
Κυρώσεις σε βάρος 185 εταιρειών και 3 προσώπων επέβαλε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς υποστηρίζουν τον πόλεμο, κατά τον ίδιο (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Κυρώσεις σε βάρος 185 εταιρειών και 3 προσώπων επέβαλε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς υποστηρίζουν τον πόλεμο, κατά τον ίδιο. 

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού σιδηροδρομικώς για λογαριασμό του «επιτιθέμενου κράτους» είναι ανάμεσα στους στόχους των κυρώσεων, ανακοίνωσε ο κ. Ζελένσκι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι πόροι που θα κατασχεθούν θα διατεθούν για την εθνική άμυνα της Ουκρανίας.

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται εταιρείες της Λευκορωσίας, που βοηθούν στη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού. Ακόμη, στο στόχαστρο μπήκαν εταιρείες που παράγουν και εξάγουν χημικά, συμπεριλαμβανομένων λιπασμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι, το Κίεβο εργάζεται για να εξασφαλίσει πως και άλλα κράτη θα δεσμεύσουν τους πόρους των εταιρειών και των προσώπων αυτών· ευχαρίστησε «όλους όσοι συνεισφέρουν στην ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας» και όσους ερευνούν και διώκουν τους ρωσικούς ελιγμούς για την αποφυγή των τιμωρητικών μέτρων.

Ακόμη, ο ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε την αξίωσή του η Ρωσία να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα μέτωπα, ο κ. Ζελένσκι έκανε λόγο για ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε πολυκατοικίες χθες Σάββατο στην Κοσταντίνιβκα, στην περιφέρεια Ντονιέτσκ, που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 14.

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους επέμεινε πως ο στρατός του χρειάζεται πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς για να αποκρούει και να αποτρέπει τέτοιες επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ