ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Ο Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του

Αίγυπτος: Ο Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του
Έφτασε στην Αίγυπτο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν (AP Photo/Nathan Howard, File)

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν έφθασε σήμερα Κυριακή (29/01) στην Αίγυπτο για μια περιοδεία-αστραπή στη Μέση Ανατολή εν μέσω έξαρσης της ισραηλινοπαλαιστινιακής βίας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ελπίζει πως θα χρησιμοποιήσει την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών για να μειωθούν οι εντάσεις στην περιοχή.

Η περιοδεία του αυτή, η οποία θα τον φέρει στην Ιερουσαλήμ και στη Ραμάλα, τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά την επίσκεψή του στο Κάιρο, έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό, αλλά γίνεται τη στιγμή που σε μόλις λίγες μέρες η κατάσταση της ασφάλειας επιδεινώθηκε ξαφνικά.

Το κλίμα είναι βαρύ στην Ιερουσαλήμ μετά την πρόσφατη επίθεση ενός Παλαιστίνιου κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική πλευρά της πόλης την προηγούμενη Παρασκευή (27/01) στοίχισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους, ενώ την ίδια ημέρα ο ισραηλινός στρατός έπληξε τη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση για ρουκέτες που ρίφθηκαν από παλαιστινιακό έδαφος.

Τα γεγονότα αυτά ακολούθησαν ισραηλινής επιδρομής την Πέμπτη στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την πιο φονική εδώ και χρόνια, που στοίχισε τη ζωή σε 9 Παλαιστίνιους.

Επίσης πατέρας και γιος τραυματίστηκαν το Σάββατο (28/01), από τα πυρά ενός 13χρονου, σε νέα παλαιστινιακή επίθεση που σημειώθηκε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ