ΚΟΣΜΟΣ

«Πυρά» Πέσκοφ κατά Τζόνσον: Είπε ψέματα ότι ο Πούτιν τον απείλησε με πύραυλο

«Πυρά» Πέσκοφ κατά Τζόνσον: Είπε ψέματα ότι ο Πούτιν τον απείλησε με πύραυλο
Οι ισχυρισμοί του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού δεν αληθεύουν και «ακριβέστερα, ήταν ψέμα», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου AP / Maxim Shemetov / Pool

«Πυρά» κατά του Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε τη Δευτέρα (30/1) ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, διαψεύδοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον είχε απειλήσει με πυραυλικό πλήγμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε πως οι ισχυρισμοί του πρώην Βρετανού προέδρου δεν αληθεύουν και «ακριβέστερα, ήταν ψέμα».

Ο Τζόνσον αφηγείται πώς «τον απείλησε» ο Πούτιν

Σημειώνεται, ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αφηγείται στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ του BBC πώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον «απείλησε» μερικές ημέρες προτού διατάξει την εισβολή του στρατού του στην Ουκρανία, λέγοντάς του πως «μ’ έναν πύραυλο, ένα λεπτό θα πάρει».

Στο ντοκιμαντέρ αυτό τριών επεισοδίων, το πρώτο από τα οποία θα μεταδοθεί απόψε από το δεύτερο κανάλι του BBC, ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης των Τόρις αναφέρεται σε «πολύ μακροσκελή» και «εξαιρετική» συνδιάλεξή του με τον Ρώσο πρόεδρο έπειτα από επίσκεψή του στο Κίεβο στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ