ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Ευγνωμοσύνη για την στήριξη της Ιαπωνίας στον πόλεμο Ουκρανίας

ΝΑΤΟ: Ευγνωμοσύνη για την στήριξη της Ιαπωνίας στον πόλεμο Ουκρανίας
Η περιοδεία του στην Ασία, συμπεριέλαβε επίσης επίσκεψη στη Νότια Κορέα, και έχει σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων με συμμάχους των ΗΠΑ AP/Lee Jin-man

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έπειτα από συνομιλίες με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα στο Τόκιοκατέστησε σαφές πως το NATO θα συνεχίσει την ενίσχυση των σχέσεων με την χώρα εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετράει για όλους μας», ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας πως «είμαστε πολύ ευγνώμονες για την υποστήριξη που προσφέρει η Ιαπωνία», ειδικά σε ό,τι αφορά τα «μεταγωγικά αεροσκάφη» και τις «δυνατότητες μεταφοράς φορτίου» της χώρας. Ο κ. Στόλτενμπεργκ εκφράστηκε καθώς επιθεωρούσε βάση της ιαπωνικής πολεμικής αεροπορίας στην Ιρούμα.

Η περιοδεία του στην Ασία, που συμπεριέλαβε επίσης επίσκεψη στη Νότια Κορέα, έχει σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων με συμμάχους των ΗΠΑ, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων με την Κίνα.

Στη Σεούλ χθες Δευτέρα ο κ. Στόλτενμπεργκ κάλεσε τη Νότια Κορέα να κλιμακώσει τη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει στην Ουκρανία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κρατών τα οποία μετέβαλαν την πολιτική τους να μην στέλνουν όπλα σε εμπόλεμες χώρες έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ