ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Ναυάγιο με 51 νεκρούς - Μεταξύ τους 49 παιδιά

Πακιστάν: Ναυάγιο με 51 νεκρούς - Μεταξύ τους 49 παιδιά
Πολύνεκρο ναυάγιο με νεκρούς 49 παιδιά AP / Inter Services Public Relations

Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί που πνίγηκαν, μεταξύ των οποίων οι 49 ήταν παιδιά ηλικίας από 7 ως 14 ετών, σε ναυάγιο που σημειώθηκε την Κυριακή (29/1) στη λίμνη Τάντα Νταμ, κοντά στο Κοχάτ της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα, στο Πακιστάν, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Στο υπερφορτωμένο πλοίο που ανετράπη επέβαιναν μαθητές και δάσκαλοι, οι οποίοι επέστρεφαν από πικνικ που είχαν πάει στο πλαίσιο ενός σεμιναρίου.

Τα σωστικά συνεργεία, με τη βοήθεια 25 δυτών, επιχειρούσαν επί τρεις ημέρες να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες στη λίμνη Τάντα Νταμ. Ένας εκπαιδευτικός και ο χειριστής του πλοιαρίου έχασαν επίσης τη ζωή τους, ανέφερε ο Φαζάλ Ναΐμ, ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. «Το πλοιάριο ανατράπηκε, ήταν υπερφορτωμένο, μπορούσε να μεταφέρει το πολύ 20-25 ανθρώπους», εξήγησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής αστυνομίας, μόλις πέντε άνθρωποι διασώθηκαν, τέσσερις μαθητές και ένας εκπαιδευτικός.

Τα πολύνεκρα ναυάγια αποτελούν συχνό φαινόμενο στο Πακιστάν, αφενός γιατί τα κακοσυντηρημένα πλοιάρια υπερφορτώνονται και ανατρέπονται και αφετέρου επειδή οι πολίτες δεν έχουν μάθει κολύμπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ