ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2023: Η λαμπερή επίσημη έναρξη του διαγωνισμού στο Λίβερπουλ

Eurovision 2023: Η λαμπερή επίσημη έναρξη του διαγωνισμού στο Λίβερπουλ
Έξι χώρες βρίσκονται ήδη στον τελικό της Eurovision τον Μάϊο AP/Jon Super

Σε μία εντυπωσιακή τελετή, έγινε η επίσημη έναρξη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023, το βράδυ της Τρίτης (31/1) στο Λίβερπουλ. Εκεί κατά την «παράδοση» της μουσικής αυτής γιορτής, ο δήμαρχος του Τορίνο παρέδωσε τη σκυτάλη του διαγωνισμού στην πόλη.

Μια πολύχρωμη βραδιά σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού, συμπεριλαμβανομένης της τηλεοπτικής κλήρωσης για την κατανομή των ημιτελικών. Ήδη έξι χώρες έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στον τελικό: Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία και Γαλλία. Συνολικά, 27 χώρες έχουν στείλει εκπροσώπους.

Ο πόλεμος με τη Ρωσία εμπόδισε την Ουκρανία να φιλοξενήσει την εκδήλωση, παρά τον θρίαμβο της ορχήστρας Kalush στην τελευταία διοργάνωση. Το Ηνωμένο Βασίλειο, που ήταν στη δεύτερη θέση με τον τραγουδιστή Sam Ryder, έγινε ο διοργανωτής και το Λίβερπουλ, η πόλη της επιλογής.

Το φετινό σλόγκαν είναι «Ενωμένοι για τη Μουσική» και το λογότυπό του θα εμφανίζει σημαίες και των δύο χωρών μέσα στην καρδιά.

Αυτός ο διάσημος διαγωνισμός διεξάγεται από το 1956, με εξαίρεση το 2020, όταν ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του Covid. Έχει την πιο μεγάλη τηλεθέαση του είδους της στον κόσμο, με 160 εκατομμύρια τηλεθεατές. Και ένα από τα πιο περίπλοκα στην εκτέλεση προγράμματα, με εβδομάδες και εβδομάδες προβών.

Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα γίνουν στις 9, 11 και 13 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ