ΚΟΣΜΟΣ

Προβλήματα στην Pinterest: Απολύει το 5% του προσωπικού της

Προβλήματα στην Pinterest: Απολύει το 5% του προσωπικού της
Οι απολύσεις αφορούν πρακτικά όλα τα τμήματα της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο AP/Ben Margot

Σε μείωση του προσωπικού της, και πιο συγκεκριμένα στην απόλυση περίπου 150 εργαζομένων της προχωρά η Pinterest, με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού της κόστους.

Αναλυτικά, η εταιρεία του τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών, ακολουθεί το μοτίβο κατάργησης θέσεων εργασίας, όπως και άλλα πολλά μεγάλα ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας το τελευταίο διάστημα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία ενημέρωσε τους εργαζομένους που επηρεάζονται από την απόφαση αυτή χθες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλέστηκε πηγή ενήμερη σχετικά. Οι απολύσεις αφορούν πρακτικά όλα τα τμήματα της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αν και όχι όλα εξίσου.

«Προχωράμε σε οργανωτικές αλλαγές» προκειμένου να εξασφαλιστεί η επίτευξη στόχων που αποτελούν «προτεραιότητες για την εταιρεία μας» και «της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας», ανέφερε εκπρόσωπος της επιχείρησης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επιβεβαιώνοντας πως γίνονται απολύσεις αλλά αποφεύγοντας να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Η Pinterest θα προσφέρει στους εργαζόμενους αποζημιώσεις, διάφορες υπηρεσίες και καλύψεις κατά τη διάρκεια της μετάβασης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ