ΚΟΣΜΟΣ

Ζευγάρι άφησε το μωρό του στο γκισέ του αεροδρομίου και έφυγε να προλάβει την πτήση

Ζευγάρι άφησε το μωρό του στο γκισέ του αεροδρομίου και έφυγε να προλάβει την πτήση
Όπως προέκυψε την ώρα του check-in, το μωρό δεν είχε εισιτήριο screen grab από βίντεο

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, όπου ένα ζευγάρι εγκατέλειψε το μωρό του στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας, καθώς δεν είχε βγάλει εισιτήριο για αυτό.

Το ζευγάρι, το οποίο δεν έχει κατονομαστεί, επρόκειτο να ταξιδέψει την Τρίτη με πτήση της Ryanair από το διεθνές αεροδρόμιο Ben Gurion προς τις Βρυξέλλες μαζί με το βρέφος.

Όπως προέκυψε την ώρα του check-in, το μωρό δεν είχε εισιτήριο. Το ζευγάρι, προκειμένου να προλάβει την πτήση, κατευθύνθηκε στο χώρο επιβίβασης, αφήνοντας το παιδί τους πίσω στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας.

Περιγράφοντας το σκηνικό στο CNNi μέσω μέιλ, μιας εκπρόσωπος της Ryanair σημείωσε πως το θέμα παραπέμφθηκε στην αστυνομία.

«Ο πράκτορας του check-in στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν επικοινώνησε με την Ασφάλεια του Αεροδρομίου, η οποία εντόπισε αυτούς τους επιβάτες και πλέον αυτό είναι θέμα της τοπικής αστυνομίας».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ryanair, «τα βρέφη μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια πτήση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας κράτησης». Όταν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε με ένα βρέφος, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα στον ιστότοπο που δηλώνει ότι υπάρχει χρέωση 25 ευρώ – ή το ισοδύναμο σε τοπικό νόμισμα – για κάθε πτήση απλής μετάβασης που κάνει το μωρό, ενώ κάθεται στην αγκαλιά ενός ενήλικα. Αν οι γονείς επιθυμούν το μωρό να καθίσει σε ξεχωριστό ειδικό κάθισμα, χρεώνεται η θέση.

Η ισραηλινή αρχή αεροδρομίου επιβεβαίωσε το επεισόδιο στο CNNi αναφέροντας σε δήλωση:

«Ένα ζευγάρι και ένα βρέφος με βελγικά διαβατήρια έφτασαν στον τερματικό σταθμό 1 χωρίς να έχει εισιτήριο για το μωρό. Το ζευγάρι έφτασε καθυστερημένο, αφού έκλεισε το check-in για την πτήση. Το ζευγάρι άφησε το βρεφικό κάθισμα με το μωρό και έτρεξε προς τους ελέγχους ασφαλείας στον Τερματικό Σταθμό 1 σε μια προσπάθεια να φτάσει στην πύλη επιβίβασης για την πτήση».

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας είπε στο CNNi σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι το θέμα είχε επιλυθεί μέχρι να φτάσει η αστυνομία στο σημείο. «Το μωρό ήταν με τους γονείς του και δεν υπάρχει περαιτέρω έρευνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ