ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Συνέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τη νίκη της ΕΣΣΔ κατά της ναζιστικής Γερμανίας

Πούτιν: Συνέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τη νίκη της ΕΣΣΔ κατά της ναζιστικής Γερμανίας
την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας, προκειμέμνου να θέσει ως προτεραιότητά του την προστασία των ρωσικών εδαφών από βομβαρδισμούς των ουκρανικών δυνάμεων. AP/Konstantin Zavrazhin

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, συνέκρινε την σημερινή μάχη κατά της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της με την νίκη της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια ομιλία του για την επέτειο των 80 χρόνων από την καθοριστική μάχη του Στάλινγκραντ.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι σίγουρη ότι θα νικήσει στην Ουκρανία, όπως έγινε και πριν από 80 χρόνια.

Είπε επίσης ότι για μία ακόμη φορά η Ρωσία είναι αντιμέτωπη με την Γερμανία, καθώς επέκρινε το Βερολίνο για την υπόσχεση του να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 για να υποστηρίξει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.

Προτεραιότητα να σταματήσουν οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί σε ρωσικά εδάφη

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας, προκειμέμνου να θέσει ως προτεραιότητά του την προστασία των ρωσικών εδαφών από βομβαρδισμούς των ουκρανικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την αποκατάσταση κατεστραμμένων κατοικιών, ο Πούτιν δήλωσε ότι σπίτια στις περιοχές Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ καθώς και την Κριμαία που παράνομα προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία, «υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν» από τον ουκρανικό στρατό.

Ο Πούτιν έκανε μάλιστα λόγο για «βομβαρδισμούς από νεοναζιστικά μορφώματα», όπως μεταδίδει το CNNi.

«Φυσικά η προτεραιότητα είναι να εξαλείψουμε την ίδια την πιθανότητα βομβαρδισμών, αλλά αυτό είναι δουλειά των στρατιωτικών», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση καθώς «έχασαν τα σπίτια τους, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε συγγενείς ή σε προσωρινές κατοικίες, ενώ αντιμετωπίζουν διακοπές στην υδροδότηση, τη θέρμανση και τον ηλεκτρισμό», πρόσθεσε.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, δεν έχουν επισήμως παραδεχθεί ότι βομβαρδίζουν σε ρωσικά εδάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ