Ουκρανία - Ζελένσκι: Πιθανή η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων εντός του 2023
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι είναι «πιθανόν» να ξεκινήσουν μέσα στο 2023 οι επίσημες διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τι συμφωνήσαμε πραγματικά σήμερα; Υπάρχει ομοφωνία για το γεγονός ότι είναι εφικτό να ξεκινήσουν αυτή τη χρονιά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Απόψε, μπορούμε να πούμε ότι η Ουκρανία κάνει πρόοδο ως προς τον στόχο της», είπε στο καθημερινό, βραδινό διάγγελμά του, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου ΕΕ-Ουκρανίας που διεξήχθη στο Κίεβο.
«Συζητήσαμε και ήδη συζητούμε ως μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας», πρόσθεσε.
Στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού σήμαναν δύο φορές σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλοι υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζήτησαν με τον Ζελένσκι.
«Η Ουκρανία είναι ΕΕ, η ΕΕ είναι Ουκρανία», είπε ο Μισέλ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
NYT: Ο ρωσικός στρατός έχει χάσει στον πόλεμο στην Ουκρανία σχεδόν 200.000 ανθρώπους
Ζελένσκι: Ενοχλημένος από τη στάση της Τουρκίας - Ζητάει νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Συνάντηση Γκιλφόιλ με τον σύμβουλο στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Scott Lacy
18:45
Βίντεο από την εξάρθρωση, αλλά και τη δράση εγκληματικής οργάνωσης σε Αττική και Περιφέρεια
18:33
Υπό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στην Σκάλα Χαλκιδικής
18:22
Χανιά: Ταυτοποιήθηκαν οι νεαρές που ξυλοκόπησαν 14χρονη - Στην δημοσιότητα το βίντεο ξυλοδαρμού
18:15