ΚΟΣΜΟΣ

Ατλαντικός: Βυθίστηκε το Aεροπλανοφόρο Foch - «Ήταν η μόνη λύση», αναφέρει η Βραζιλία

Ατλαντικός: Βυθίστηκε το Aεροπλανοφόρο Foch - «Ήταν η μόνη λύση», αναφέρει η Βραζιλία
Η κατάσταση του αεροπλανοφόρου είναι τόσο κακή που κάποια στιγμή, «αναπόφευκτα» θα βυθιζόταν από μόνο του Screen grab/Youtube/LesEchos

Στην απόφαση να βυθίσουν στον Ατλαντικό Ωκεανό το παλιό αεροπλανοφόρο Foch του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, προχώρησαν οι Αρχές της Βραζιλίας, καθώς κανένα λιμάνι στον κόσμο δεν το δεχόταν εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων αμίαντου, βαφών και τοξικών αποβλήτων που «κουβαλούσε».

«Λόγω των κινδύνων που συνεπάγεται η ρυμούλκησή του και εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασής του η μοναδική λύση είναι να το εγκαταλείψουμε, με ελεγχόμενη βύθιση» εξήγησαν το Πολεμικό Ναυτικό και το υπουργείο Άμυνας της Βραζιλίας.

Όπως ανέφεραν, η κατάσταση του αεροπλανοφόρου είναι τόσο κακή που κάποια στιγμή, «αναπόφευκτα» θα βυθιζόταν από μόνο του.

Το παλιό αυτό αεροπλανοφόρο, είχε πουληθεί πριν λίγα χρόνια στη Βραζιλία και μετονομάστηκε σε São Paolo.

Σύμφωνα με την ertnews.gr η διαδικασία βύθισής του έγινε την Παρασκευή (3/2) από το πολεμικό ναυτικό της Βραζιλίας, και εξεδόθη σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για μια οικολογική καταστροφή με τοξικά κατάλοιπα στο βυθό του Ατλαντικού, και οι περιβαντολλογικές οργανώσεις Βραζιλίας και Γαλλίας κάνουν λόγο για μια καταστροφική ενέργεια, λόγω των τοξικών επιπτώσεων που θα προκληθούν, με την απαλευθέρωση αμιάντου, λαδιών, βαφών, PCBs, κλπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ