Τσεχία - Σλοβακία: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω σφοδρής χιονοθύελλας
Ανανεώθηκε:
Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι χιονοθύελλες στην Τσεχία είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά σήμερα ενώ έκλεισε και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη χώρα με τη γειτονική Σλοβακία.
Στην περιοχή Ζίλινα της Σλοβακίας οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, ιδίως προς τα βόρεια. Στα όρη Τάτρα πνέουν άνεμοι με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα.
Ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου D1 κοντά στα όρη Τάτρα έκλεισε για πολλές ώρες αφού περίπου 30 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε ένα τροχαίο ατύχημα, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.
Στην Τσεχία, 15.000 νοικοκυριά παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (από τα περίπου 90.000 το πρωί) αφού οι άνεμοι έριξαν δέντρα και καλώδια.
Το πρακτορείο CTK μετέδωσε εξάλλου ότι ακυρώθηκαν δεκάδες δρομολόγια τρένων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η θερμοκρασία με -78°C στο Νιου Χαμσάιρ
Στο έλεος της κακοκαιρίας οι ΗΠΑ: Κύμα «αρκτικού ψύχους» θα σαρώσει και τον Καναδά
Αγωνία στα Βαρδούσια: ΕΜΑΚ, drone και θερμικές κάμερες «σαρώνουν» το βουνό για τους τρεις ορειβάτες - Εντοπίστηκε το όχημά τους (vid)
16:34
Συναγερμός στην Κυψέλη: Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στην οδό Αμοργού
16:33
Σκύλος επιτέθηκε σε γυναίκα στην Αταλάντη – Ακρωτηριάστηκαν τα δύο της δάχτυλα
16:20
Κλειστά αύριο (27/12) τα θέατρα λόγω της απεργίας ηθοποιών και μουσικών
16:08