ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης για σεισμό σε Τουρκία και Συρία: Η Ελλάδα θα στείλει άμεσα βοήθεια

Μητσοτάκης για σεισμό σε Τουρκία και Συρία: Η Ελλάδα θα στείλει άμεσα βοήθεια
Εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και σε όσους επλήγησαν INTIME / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τη βαθιά του οδύνη για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα αποστείλει άμεσα βοήθεια και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και σε όσους επλήγησαν.

Από τον ισχυρότατο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ κοντά στην πόλη Γκαζιαντέπ, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 118 άνθρωποι και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί στη Συρία, ενώ ακόμη 237 νεκρούς, μετρά η γειτονική Συρία.

Η Ελλάδα στέλνει ομάδα 25 επίλεκτων της ΕΜΑΚ

Μια ομάδα επίλεκτων πυροσβεστών της ΕΜΑΚ στέλνει η Ελλάδα για να βοηθήσει τα σωστικά συνεργεία που ψάχνουν να σώσουν ανθρώπους στα χαλάσματα μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Πρόκειται για 25 άτομα με ειδικό υλικό καθώς επίσης και ειδικό όχημα το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να αναζητήσουν ζωντανούς μέσα στα συντρίμμια των κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.

Η επίλεκτη ομάδα της ΕΜΑΚ θα μεταφερθεί με C-130 ενώ ήταν από το πρωί απευθείας οι επικοινωνίες του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη με τους ομολόγους του για να οργανωθεί και να σταλεί η βοήθεια.

Οι Έλληνες πυροσβέστες όταν φτάσουν στην Τουρκία θα ενημερωθούν από τις κατά τόπους υπηρεσίες για την κατάσταση που επικρατεί και θα επιχειρήσουν σε όποιο σημείο τους υποδείξουν οι τουρκικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ