ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Αναφορές για πολλούς τραυματίες
REUTERS/Osman Orsal

Έντεκα νεκροί, μεταξύ των οποίων οι εφτά είναι αστυνομικοί και τριανταέξι τραυματίες εκ των οποίων οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την έκρηξη που συγκλόνισε νωρίς το πρωί το κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Βεζνετσιλέρ κοντά σε στάση λεωφορείου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, όπως μεταδίδει το CNN Turk.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ασθενοφόρα σπεύδουν στο σημείο της έκρηξης. Το δίκτυο NTV ανέφερε ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε με τηλεχειρισμό την ώρα που διερχόταν ένα λεωφορείο της αστυνομίας από την περιοχή.

Σύμφωνα με το NTV, οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πόλης ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται ειδικά κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής. Oι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά που είχε στόχο το λεωφορείο της αστυνομίας.

τουρκια1
τουρκια2

Φωτογραφίες: NTV

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ώρα αιχμής, κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και κοντά στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

εκρηξη

Φωτογραφία: DHA

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανάληψη ευθύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ