ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος στο ελληνικό πρόβλημα

Λευκός Οίκος: Έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος στο ελληνικό πρόβλημα

Χαιρέτισε χθες ο Λευκός Οίκος την πρόοδο που έχει καταγράψει η ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «πολύ σημαντική πρόοδο που έχει καταγραφεί».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ στην ενημέρωση των συντακτών, δήλωσε πως «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ειλικρινά για την εφαρμογή καίριων οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα θέσουν την Ελλάδα σε τροχιά διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ελληνικό πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί εν μία νυκτί, καθώς υπάρχει μία σειρά παραγόντων, που χρήζουν διευθέτησης, όμως όπως τόνισε, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θεωρεί πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις, η Ε.Ε. συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση και επομένως, κρίνει ότι όλα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Ο πρόεδρος συνεχάρη τους ηγέτες της Ευρώπης και της Ελλάδας, καθώς έλαβαν ορισμένες αποφάσεις, πολιτικά δύσκολες, αλλά αναγκαίες για να επιλυθεί ένα ζήτημα, το οποίο ενδεχομένως έχει συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία» πρόσθεσε ο Έρνεστ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» και κατέστησε σαφές ότι πρέπει να ληφθούν και άλλες σημαντικές αποφάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ