ΚΟΣΜΟΣ

Ο Banksy άφησε (ξανά) το στίγμα του στο Μπρίστολ

Ο Banksy άφησε (ξανά) το στίγμα του στο Μπρίστολ
Οι μικροί μαθητές μπροστά στο έργο του Banksy REUTERS/Dylan Martinez

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μαθητές ενός σχολείου στο Μπρίστολ, της Μεγάλης Βρετανίας, όταν επέστρεψαν στα μαθήματά τους το πρωί της Δευτέρας .

Τα παιδιά αντίκρισαν ένα γκράφιτι, που ζωγράφισε στον τοίχο του σχολείου τους ο διάσημος street artist Banksy, ο οποίος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τα ευχαριστήσει, επειδή έδωσαν το όνομά του στο κτίριο.

Στο νέο έργο του Banksy «πρωταγωνιστεί» ένα παιδί που παίζει με μια... παραλλαγή του παιχνιδιού «τσέρκι», το οποίο ήταν πολύ δημοφιλές μερικές δεκαετίες πριν και κατά το οποίο, τα παιδιά προσπαθούσαν να κυλήσουν έναν τροχό από μέταλλο, χτυπώντας τον με ένα ραβδί.

Στην εκδοχή του Banksy, τη θέση του τροχού έχει πάρει ένα φλεγόμενο λάστιχο αυτοκινήτου, σε μια προσπάθεια του γνωστού καλλιτέχνη και ακτιβιστή να δώσει μια «ανατρεπτική» νότα στα αθώα παιδικά παιχνίδια.

Ο ενθουσιασμός των λιλιπούτιων Βρετανών μεγάλωσε, όταν διαπίστωσαν πως εκτός από το γκράφιτι, ο Banksy τους είχε αφήσει κι ένα γράμμα στο οποίο ανέφερε: «Αγαπητό Bridge Farm School, ευχαριστώ για την επιστολή σας και την απόφασή σας να δώσετε το όνομά μου σε ένα κτίριο. Παρακαλώ δεχτείτε τη ζωγραφιά μου, και αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε πράγματα σε αυτήν. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα πειράξει τους δασκάλους. Να θυμάστε, είναι πάντα ευκολότερο να πάρετε συγχώρεση, παρά άδεια. Πολλή αγάπη, Banksy».

Σημειώνεται ότι ο Banksy ξεκίνησε τις εικαστικές του παρεμβάσεις τη δεκαετία του ’90, από το Μπρίστολ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ