ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός σε Τουρκία - Συρία: Απέδρασαν 20 μέλη του ISIS από φυλακή

Σεισμός σε Τουρκία - Συρία: Απέδρασαν 20 μέλη του ISIS από φυλακή
Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο κέντρο κράτησης, ο σεισμός βοήθησε στην εξέγερση που είχαν ετοιμάσει AP/Mustafa Karali

Εξαιτίας του φονικού σεισμού στην Τουρκία και την Συρία, όπως φαίνεται βρήκαν την ευκαιρία να αποδράσουν από τη φυλακή κατά τη διάρκειά του, 20 φερόμενοι ως μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο κέντρο κράτησης, ο σεισμός βοήθησε στην εξέγερση που είχαν ετοιμάσει.

Στη στρατιωτική φυλακή της Ράζο, κοντά στα σύνορα της βορειοανατολικής Συρίας με την Τουρκία, κρατούνται έγκλειστοι περίπου 2.000 άνθρωποι, τους 1.300 εκ των οποίων βαραίνουν υποψίες πως πολέμησαν στις τάξεις του ΙΚ, διευκρίνισε η πηγή αυτή. Στην εγκατάσταση βρίσκονται επίσης κούρδοι μαχητές.

«Μετά τον σεισμό που έπληξε τη Ράζο κρατούμενοι στασίασαν και πήραν τον έλεγχο ορισμένων τομέων της φυλακής», εξήγησε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Περίπου είκοσι φυλακισμένοι απέδρασαν (...). Θεωρούμε πως πρόκειται για μέλη του ΙΚ», πρόσθεσε η ίδια πηγή, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η φυλακή της Ράζο, σε περιοχή στα χέρια αντικαθεστωτικών ανταρτών, ελέγχεται από φιλοτουρκικές δυνάμεις.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα, επιβεβαίωσε ότι ξέσπασε εξέγερση στη φυλακή, αλλά σημείωσε πως δεν είναι σε θέση να πει εάν απέδρασαν κρατούμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ