ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Η μάχη συνεχίζεται, αντιστεκόμαστε», αναφέρει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: «Η μάχη συνεχίζεται, αντιστεκόμαστε», αναφέρει ο Ζελένσκι
Ο ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του σε «κάθε στρατιώτη που επιδεικνύει αποφασιστικότητα στην αντίσταση». AP Photo/Efrem Lukatsky

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιστέκονται και να πολεμούν σθεναρά, στο Μπαχμούτ, το οποίο προσπαθούν εδώ και μήνες να καταλάβουν οι Ρώσοι, όπως αναφέρει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Χαρακτηριστικά δηλώνει πως «τους αντιστεκόμαστε», στο καθημερινό μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, και εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του σε «κάθε στρατιώτη που επιδεικνύει αποφασιστικότητα στην αντίσταση».

Ο κ. Ζελένσκι, ο οποίος συνεδρίασε νωρίτερα χθες με επιτελείς του, ανακοίνωσε νέους διορισμούς διοικητών στα μέτωπα, «ειδικά στα σύνορα και στις περιοχές των πρώτων γραμμών», κάνοντας λόγο για «ηγέτες με στρατιωτική εμπειρία», που μπορούν «να αμυνθούν πιο αποτελεσματικά έναντι των τρεχουσών απειλών».

Ανακοίνωσε επίσης πως σχηματίζονται νέες μονάδες της Εθνοφυλακής, της αστυνομίας και της συνοριοφυλακής.

Λόγω της κλιμάκωσης των ρωσικών επιθέσεων, ο ουκρανικός στρατός έχει αναγκαστεί να ενισχύσει τα μέτωπα με μέρος τουλάχιστον των δυνάμεων που προόριζε για αντεπιθέσεις το προσεχές διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ