ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Δεν προκύπτουν λόγοι έκδοσης της λογίστριας του Παντσέρι στο Βέλγιο

Qatar Gate: Δεν προκύπτουν λόγοι έκδοσης της λογίστριας του Παντσέρι στο Βέλγιο
Oι βελγικές αρχές πιθανόν να εξέδωσαν Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την Ροσάνα Μπελίνι για ερευνητικούς σκοπούς ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Δεν κρίνουν απαραίτητο να βρεθεί ενώπιον των βελγικών Αρχών η λογίστρια του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι οι Βέλγοι δικαστές, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφορικά με το σκάνδαλο Qatar Gate. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βελγικές αρχές πιθανόν να εξέδιδαν Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την Ροσάνα Μπελίνι για ερευνητικούς σκοπούς.

«Η Ιταλία, λοιπόν, τη συνέλαβε και πρέπει να την παραδώσει, διότι οι Βέλγοι δικαστές θα ήθελαν να την ακούσουν», αναφέρεται, ωστόσο οι Ιταλοί δικαστές τονίζουν στο διάταγμα, και παραπέμπουν ιδίως σε πρόσφατη απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου «ότι υπάρχουν και άλλα μέσα για ερευνητικούς σκοπούς, όπως οι δικαστικές εντολές, χωρίς να απαιτείται σύλληψη και παράδοση».

Παράλληλα, συμπληρώνουν πως για τις ιταλικές αρχές, τα «τα έγγραφα που παραλήφθηκαν δεν πληρούν τις απαιτήσεις των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ