ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Φόβοι της Unicef πως έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παιδιά

Σεισμός Τουρκία: Φόβοι της Unicef πως έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παιδιά
Η Unicef εκφράζει φόβους για θανάτους χιλιάδων παιδιών AP/Omar Sanadiki

Τον φόβο πως από τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και την Συρία, έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες παιδιά, εξέφρασε η Unicef.

Συγκεκριμένα, υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά δήλωσε σήμερα ότι ο σεισμός και οι μετασεισμοί που έχουν καταστρέψει τεράστιο αριθμό κτιρίων στην Τουρκία και τη Συρία ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά.

«Οι σεισμοί που έπληξαν τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία νωρίς χθες ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF Τζέιμς Έλντερ σε δημοσιογράφους σε ενημέρωση στη Γενεύη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβή απολογισμό των νεκρών παιδιών.

Ο απολογισμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία

Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των νεκρών από το φονικό σεισμό στην Τουρκία, με τις Αρχές να ανακοινώνουν πως από τα 7,8 Ρίχτερ σκοτώθηκαν 3.381 άνθρωποι.

Απελπιστική είναι η κατάσταση και στη Συρία, καθώς από τους φονικούς σεισμούς και τους μετασεισμούς στην Τουρκία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 1.602 άνθρωποι και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί.

Ο απολογισμός αυτός βασίζεται στις ανακοινώσεις των συριακών αρχών και των διασωστών που επιχειρούν στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι τουλάχιστον 812 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.449 έχουν τραυματιστεί στις επαρχίες που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης Χαλέπι, Λαττάκεια, Χάμα, Ιντλίμπ και Ταρτούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ