ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκε νεκρή η 7χρονη Φατμά - Επιχειρεί η ελληνική ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκε νεκρή η 7χρονη Φατμά - Επιχειρεί η ελληνική ΕΜΑΚ
Η οικογένεια βρίσκεται σε ένα κτήριο που έπεσε από τον σεισμό και σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, οι επιχειρήσεις γίνονται περίπου στα 7 μέτρα βάθος AP Photo/Khalil Hamra

Δραματική ήταν η επιχείρηση της ελληνικής ΕΜΑΚ στην πόλη Αλεξανδρέττα (Χατάι) της Τουρκίας, μπροστά μάλιστα στις κάμερες της ΕΡΤ με τους διασώστες και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ να προσπαθούν να σώσουν την 7χρονη Φατμά στα συντρίμμια του φονικού σεισμού.

Ο 50χρονος πατέρας της απεγκλωβίστηκε λίγο πριν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τώρα γίνονται προσπάθειες να σωθεί η 6χρονη αδερφή της Φατμά που δεν κατάφερε να ανασυρθεί ζωντανό.

Η οικογένεια βρίσκεται σε ένα κτήριο που έπεσε από τον σεισμό και σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, οι επιχειρήσεις γίνονται περίπου στα 7 μέτρα βάθος.

Στην προσπάθεια διάσωσης συμμετέχουν 4 άνδρες της ΕΜΑΚ, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα υπόλοιπα μέλη της τετραμελούς οικογένειας που είναι παγιδευμένη κάτω από κλιμακοστάσιο. Στα συντρίμμια όπως έχει γίνει γνωστό βρίσκεται και η μητέρα που είναι επίσης νεκρή.

Συγκλονιστικές οι εικόνες και από τα Άδανα όπου βρίσκεται η έτερη κάμερα της ΕΡΤ. Εκεί διασώστες και εθελοντές με χαλιά και κουβέρτες μεταφέραν μπάζα από 13οροφο κτήριο που έχει πέσει προκειμένου να φτάσουν στο σημείο όπου ακούστηκε μια ανθρώπινη φωνή. Ωστόσο έφθασαν αργά, ο άνθρωπος είχε καταλήξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ