ΚΟΣΜΟΣ

Ντέιβιντ Κάρικ: Στη φυλακή ο κατά συρροή βιαστής αστυνομικός - Πώς παγίδευε τα θύματα

Ντέιβιντ Κάρικ: Στη φυλακή ο κατά συρροή βιαστής αστυνομικός - Πώς παγίδευε τα θύματα
Ο κατά συρροή δολοφόνος υπηρετούσε στην Μητροπολιτική αστυνομία AP Photo / Alastair Grant

Σε φυλάκιση τουλάχιστον 32 ετών καταδίκασε δικαστήριο του Λονδίνου τον David Carrick, πρώην αστυνομικό ο οποίος επί 17 χρόνια είχε διαπράξει περισσότερους από 20 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε 12 γυναίκες.

Ο David Carrick ο οποίος υπηρετούσε στην Μητροπολιτική αστυνομία εκμεταλλευόμενος την θέση του αφού βίαζε τα θύματά του συνέχιζε να τα βασανίζει κατά το δοκούν απειλώντας τα να μην μιλήσουν γιατί κανένας δεν θα πιστέψει τις καταγγελίες τους. Ο 48χρονος πρώην αστυνομικός έχει δηλώσει κατά την πρώτη του ακρόαση ένοχος για 49 κατηγορίες με τους δικαστές να σημειώνουν πω η ποινή του δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 32 χρόνια.

Ο David Carrick εκδιώχθηκε από το σώμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας μόλις τον περασμένο μήνα με τις τοπικές αρχές να εκδίδουν ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη από τα θύματά του για τα αργά αντανακλαστικά.

Σημειώνεται πως τα εκτός από την συγκεκριμένη δίκη αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες καθώς τα θύματα του David Carrick έχουν καταθέσει αγωγές κατά της Μητροπολιτικής Αστυνομίας που δεν μπόρεσε νωρίτερα να εντοπίσει, απομονώσει και να οδηγήσει στα δικαστήρια το συγκεκριμένο μέλος της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ