ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στους δρόμους ξανά τα Συνδικάτα για το συνταξιοδοτικό

Γαλλία: Στους δρόμους ξανά τα Συνδικάτα για το συνταξιοδοτικό
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στους τομείς των μεταφορών, της παιδείας αλλά και στις μεγάλες κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις AP/Jean Francois Badias

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Γαλλία για τρίτη φορά μέσα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο, από τα συνδικάτα που αντιδρούν στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που αυξάνει μεταξύ άλλων και τα όρια συνταξιοδότηση στα 64 από τα 62 έτη που είναι σήμερα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στους τομείς των μεταφορών, της παιδείας αλλά και στις μεγάλες κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έγιναν εκ νέου σε περίπου διακόσιες γαλλικές πόλεις, με το αριστερό συνδικάτο CGT να υπολογίζει τους διαδηλωτές σε περίπου 2 εκατομμύρια, δηλαδή ελαφρώς λιγότερους σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις της 29ης Ιανουαρίου.

Οι σημερινές συγκεντρώσεις ήταν όπως και οι προηγούμενες κατά τεκμήριο ειρηνικές αν και στο Παρίσι μετά το τέλος της πορείας από την πλατεία της Όπερας στην πλατεία της Βαστίλλης υπήρξαν συγκρούσεις ακροαριστερών διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα συνδικάτα ανακοίνωσαν πως το ερχόμενο Σάββατο θα γίνουν νέες διαδηλώσεις κατά τις αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία προς το παρόν αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ