ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρία: Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες καταστροφής

Σεισμός στην Τουρία: Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες καταστροφής
Στην πόλη Νουρντάγκι, κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού, οι στέγες πολλών κτηρίων έχουν καταρρεύσει (Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP)

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες της Maxar Technlogies που αποτυπώνουν την καταστροφή από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στην Τουρκία όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 8.300 άτομα στη γειτονική χώρα και τη Συρία.

Καθώς περνούν οι ώρες, μειώνονται και οι ελπίδες για τους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια των κτηρίων. Ήδη έχουν περάσει πάνω από 51 ώρες από τον πρώτο φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Οι εικόνες της Maxar είναι σοκαριστικές αφού παρουσιάζουν περιοχές μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Στην πόλη Νουρντάγκι, κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού, οι στέγες πολλών κτηρίων έχουν καταρρεύσει. Άλλα κτήρια έχουν ισοπεδωθεί εντελώς.

Οι εικόνες δείχνουν λευκές σκηνές έκτακτης ανάγκης και οχήματα που κατέκλυσαν μερικούς από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Νουρντάγκι τις ώρες μετά τον σεισμό.

Σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας, υπάρχουν αναφορές για 11.342 κτήρια που έχουν καταρρεύσει, εκ των οποίων οι 5.775 επιβεβαιώθηκαν. Στη Νουρντάγκι, ορισμένα από τα ψηλότερα κτήρια της περιοχής, ισοπεδώθηκαν την ώρα του σεισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ