Τουρκία: Ανοίγει άλλα δύο συνοριακά περάσματα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοηθείας προς τη Συρία
Ανανεώθηκε:
Η τουρκική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει άλλα δύο συνοριακά περάσματα προς τη Συρία, προκειμένου να διευκολύνει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Όπως είπε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, οι ζημιές στη συριακή πλευρά του δρόμου που οδηγεί στο συνοριακό φυλάκιο Τζιλβέγκιοζου – το οποίο παραμένει ανοικτό αποκλειστικά για ανθρωπιστική βοήθεια που έχει την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – δυσχεραίνουν την επιχείρηση για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων στη Συρία.
«Υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες σε ό,τι αφορά την αποστολή βοήθειας στη Συρία από την Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα. Για αυτόν τον λόγο, καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξουν άλλα δύο συνοριακά περάσματα», είπε ο Τσαβούσογλου.
Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τους σεισμούς που έπληξαν τη Δευτέρα τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία κάνει λόγο για περισσότερους από 11.700 νεκρούς στις δύο χώρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σεισμός - Τουρκία: Περίπου 70 παλαιστίνιοι πρόσφυγες ανάμεσα στα θύματα
Δήμοι Αττικής: Στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία - Συρία
Ρήγμα στη σχέση Πολωνίας - ΗΠΑ μετά από δηλώσεις του προέδρου της Βουλής κατά Τραμπ
18:59
Φάμελλος στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το Σύνταγμα θύμα του επικοινωνιακού σχεδίου του Μητσοτάκη
18:50
Ηράκλειο Κρήτης: Συνολικά 42 άτομα μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραλία του Βιάννου
18:42
Τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων - Νεκρή οδηγός (pics)
18:33