SpaceX - Ουκρανία: Η εταιρεία έχει εμποδίσει τους Ουκρανούς από τη χρήση του Starlink
Ανανεώθηκε:
Η πρόεδρος της SpaceX αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει λάβει ενεργά μέτρα για να εμποδίσει τις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν την δορυφορική τεχνολογία Starlink με ουκρανικά drones που αποτελούν βασικό συστατικό του αγώνα τους εναντίον της Ρωσίας.
«Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε την ικανότητά τους να έχουν πρόσβαση», είπε η Γκουιν Σότγουελ στους δημοσιογράφους την Τετάρτη, αναφερόμενη σε αναφορές για τη χρήση των υπηρεσιών της Starlink από drone. «Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και έχουμε κάνει».
Η Starlink δεν προοριζόταν ποτέ να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς, υποστήριξε η Σότγουελ , λέγοντας ότι η εταιρεία δεν προέβλεψε πόσο καίριας σημασίας θα ήταν η χρήση της τεχνολογίας για τους Ουκρανούς.
Η παραδοχή της Σλοτγουελ ότι η SpaceX, εταιρία που ιδρύθηκε από τον Ίλον Μασκ, εμπόδισε τους Ουκρανούς στρατιώτες να χρησιμοποιήσουν πλήρως την τεχνολογία επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια πεποίθηση ότι ο Μασκ και η εταιρεία του είναι ανήσυχοι για τη στρατιωτική χρήση του Starlink από την Ουκρανία.
By Alex Marquardt and Kristin Fisher, CNNi
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα γίνει μέλος της ΕΕ όταν βγει νικήτρια από τον πόλεμο
Ιδρυτής Ομάδας Wagner: Η στρατολόγηση φυλακισμένων έχει σταματήσεις εντελώς
Ζαχαράκη: Την Τρίτη στη Βουλή η πρόταση μας για τις αλλαγές στο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
17:51
Κιρ Στάρμερ για Πίτερ Μάντελσον: «Λυπάμαι που πίστεψα τα ψέματα του»
17:41
Νεκρός άνδρας μετά από πτώση από μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Λάρισα
17:40
Μητσοτάκης σε «Foreign Policy»: «Δεν βλέπω σημαντικό κίνδυνο κλιμάκωσης με την Τουρκία»
17:30