ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στη Συρία: Ανθρωπιστική βοήθεια 12 εκατ. ευρώ θα παράσχει η Γαλλία

Σεισμός στη Συρία: Ανθρωπιστική βοήθεια 12 εκατ. ευρώ θα παράσχει η Γαλλία
Παράλληλα, «εξετάζεται» η συμβολή δύο εκατ. ευρώ στο πλαίσιο προγραμματισμένης διατροφικής βοήθειας AP Photo/Hassan Ammar

Την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ στη Συρία, ανακοίνωσε την Πέμπτη (9/2) η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τραγικές συνέπειες του σεισμού που έπληξε την περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο Φρανσουά Ντελμά, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως η βοήθεια θα διανεμηθεί «σε διασύνδεση με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα Ηνωμένα Έθνη, στο σύνολο των περιοχών που έχουν πληγεί από τους σεισμούς», διευκρινίζοντας δε, ότι η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μετατόπιση της «πολιτικής προσέγγισης» της Γαλλίας απέναντι στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τα 12 εκατομμύρια, τα 5 πρόκειται να αποδεσμευθούν για το ανθρωπιστικό ταμείο για τη διασυνοριακή βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών (SCHF) και 5 εκατομμύρια θα πάνε «σε γαλλικές και διεθνείς ΜΚΟ που εργάζονται σε έκτακτες παρεμβάσεις στους τομείς της υγείας, της στέγασης, του νερού, της υγιεινής και της διατροφικής ασφάλειας».

Παράλληλα, «εξετάζεται» η συμβολή δύο εκατ. ευρώ στο πλαίσιο προγραμματισμένης διατροφικής βοήθειας για να καλυφθούν οι έκτακτες επισιτιστικές ανάγκες του συριακού πληθυσμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ