ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμα καταρρέουν κτήρια στη Τουρκία: Ισοπεδώθηκε περιοχή της Αντιόχειας 18.000 κατοίκων

Ακόμα καταρρέουν κτήρια στη Τουρκία: Ισοπεδώθηκε περιοχή της Αντιόχειας 18.000 κατοίκων
Συνεχείς οι μετασεισμοί στη Τουρκία AP Photo / Khalil Hamra

Συνεχίζουν να καταρρέουν τα κτήρια στην Τουρκία, λόγω των μετασεισμών που εξακολουθούν να σημειώνονται πέντε ημέρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Σε μετασεισμό που σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή (10/2) στο Οσμανίγιε, που επλήγη από δύο μεγάλους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς, καταστράφηκε το 4όροφο κτήριο στο οποίο όπως ανακοινώθηκε υπήρχαν ένοικοι. Αμέσως, ξεκίνησαν εργασίες έρευνας και διάσωσης στα συντρίμμια του κτηρίου, για τον εντοπισμό για τον απεγκλωβισμό των ενοίκων.

Στις εργασίες έρευνας και διάσωσης στα συντρίμμια συμμετέχουν ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Μητροπολιτικού Δήμου Μανίσας.

Κανένα κτήριο γερό στην περιοχή Ναρλιάκα της Αντιόχειας

Στην περιοχή Ναρλιάκα της Αντιόχειας στο Χατάι, με πληθυσμό 18 χιλιάδων κατοίκων, που χτυπήθηκε σκληρά από το σεισμό, δεν έχει απομείνει κανένα γερό κτήριο.

Οι σεισμοί μεγέθους 7,7 και 7,6 βαθμών με επίκεντρο το Καχραμανμαράς, που συγκλόνισαν την Τουρκία, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη συγκεκριμένη γειτονιά που είναι μια από τις μεγαλύτερες της Αντιόχειας.

Κάτοικος της περιοχής που πέρασε τη νύχτα έξω λόγω κατεστραμμένων κτηρίων, είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η θέρμανση και η στέγαση.

«Χρειαζόμαστε σκηνές και κουβέρτες για καταφύγιο. Οι νύχτες είναι πολύ κρύες. Έχουμε φαγητό, δόξα τω Θεώ, το έθνος μας έχει φροντίσει για εμάς. Είμαστε καλά με τα τρόφιμα που έστειλαν. Στη σκηνή που πρέπει να μείνει ένα άτομο, μένουμε με 25 άτομα», είπε.

Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή του φονικού σεισμού

Ανατριχίλα προκαλούν βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα από την στιγμή που τα 7,8 Ρίχτερ «χτυπούν» την Τουρκία και τη Συρία.

Το βίντεο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο σείστηκε για 70 δευτερόλεπτα η γη.

Τα αυτοκίνητα κουνούνται σαν ψεύτικα, όπως και ένα κτίσμα που υπάρχει στο σημείο. Η καταγραφή σταματά απότομα, καθώς τα τελευταία δευτερόλεπτα η δόνηση γίνεται ακόμα πιο έντονη, με αποτέλεσμα να πέσει η κάμερα και να σπάσει.

Βίντεο από το Μαράς, τη στιγμή του μεγάλου σεισμού:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ