ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία: Η κυβέρνηση συζητά την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία

Σλοβακία: Η κυβέρνηση συζητά την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία
Ο υπουργός Άμυνας ωστόσο διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση AP/Petr David Josek

Η Σλοβακία μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία, τώρα που το Κίεβο ζήτησε επισήμως να του δοθούν αεροπλάνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντουαρντ Χέγκερ.

Ο υπουργός Άμυνας, Γιαροσλάβ Ναντ, εξήγησε ότι η Σλοβακία δεν χρειάζεται πλέον αυτά τα μαχητικά και θα μπορούσε είτε να τα πουλήσει είτε να τα δώσει στην Ουκρανία, την οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Ο Ναντ διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Τον Μάρτιο τα πρώτα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2

Σημειώνεται πως τα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2 που το Λονδίνο υποσχέθηκε να παραδώσει στο Κίεβο, θα αναπτυχθούν «τον επόμενο μήνα» στην Ουκρανία, τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι Ουκρανοί που έφθασαν την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. για να εκπαιδευτούν στο Ηνωμένο Βασίλειο) θα χρησιμοποιήσουν τον επόμενο μήνα τα άρματα μάχης Challenger 2 για να υπερασπιστούν την εδαφική κυριαρχία της πατρίδας τους», είπε ο Σούνακ, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιβεβαιώνοντας έτσι το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η κυβέρνησή του τον Ιανουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ