ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Έκρηξη προκάλεσε κατάρρευση κτηρίου - Τουλάχιστον 6 οι νεκροί

Αίγυπτος: Έκρηξη προκάλεσε κατάρρευση κτηρίου - Τουλάχιστον 6 οι νεκροί
Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στο σημείο και αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους στα ερείπια AP Photo/Mohamed Salah

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά, όταν κατέρρευσε την Παρασκευή (10/2) μια τετραώροφη πολυκατοικία στην πόλη Νταμανχούρ, περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου της Αιγύπτου. Επιπλέον 27 άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με το Associated Press.

Την κατάρρευση προκάλεσε έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου που βρισκόταν στο υπόγειο της πολυκατοικίας, σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών.

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στο σημείο και αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους στα ερείπια, ενώ οι τοπικές αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει την γύρω περιοχή για τη διευκόλυνση των ερευνών.

Μετά την κατάρρευση της Παρασκευής, το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Αιγύπτου ανακοίνωση ότι οι οικογένειες των νεκρών θα λάβουν 50.000 αιγυπτιακές λίρες, ή περίπου 1.638 δολάρια. Παράλληλα, οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από την κατάρρευση θα λάβουν 20.000 αιγυπτιακές λίρες, που είναι περίπου 655 δολάρια.

Σημειώνεται ότι, η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να διαχειριστεί το φαινόμενο της παράνομης κατασκευής τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έχουν αρχίζει να οικοδομούνται νέες πόλεις και γειτονιές προκειμένου να στεγαστούν όσοι διαμένουν σε ακατάλληλα κτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ