ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Κύπρο – Αναστασιάδης: Θα είμαι παρών, πάντοτε διακριτικά – Ο λαός αποφασίζει

Εκλογές στην Κύπρο – Αναστασιάδης: Θα είμαι παρών, πάντοτε διακριτικά – Ο λαός αποφασίζει
Όπως τόνισε ο ίδιος, είναι καθήκον του καθενός να βρίσκεται στο πλευρό του όποιου εκλεγεί πρόεδρος ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Το μήνυμα ότι θα είναι παρών, πάντοτε διακριτικά, και οι παρεμβάσεις του θα είναι προς τη θετική και όχι την αρνητική κατεύθυνση έστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο δεύτερο γύρο των εκλογών, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άντρη, και τα εγγόνια τους.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ και ερωτηθείς αν θα βρίσκεται στο πλευρό του όποιου εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι:

«Αυτό είναι το καθήκον του καθενός από μας. Σήμερα, ο λαός αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος. Θα πρέπει να τον περιβάλουμε, όποιος και αν είναι, και με αγάπη και με εμπιστοσύνη και όπου ο καθένας μπορεί να συμβάλει έτσι ώστε να επιτύχει στο έργο του.

Αυτό είναι το καθήκον μας. Και αν είναι κάτι που θέλω είναι να επαναλάβω αυτό που υπαγορεύουν οι κανόνες της δημοκρατίας. Ο λαός αποφασίζει, η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειοψηφία σέβεται.

Να καλέσω τον λαό μαζικά να συμμετάσχει σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Το έχουμε πει πολλές φορές, ανεξάρτητα των αισθημάτων που τρέφουν οι οποιοιδήποτε θα πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και καθήκον, αν θέλετε, προς τη δημοκρατία, ανεπηρέαστα, με βάση τα δικά τους κριτήρια».

Ερωτηθείς αν ανοίγει ένας νέος κύκλος για τον ίδιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι:

«Δεν είναι θέμα να ανοίξει άλλος κύκλος. Θα είμαι παρών, πάντοτε διακριτικά, και εκεί και όπου θα χρειαστεί η παρέμβαση μου θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση και όχι την αρνητική».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της κας Καίτης Κληρίδη χθες περί διαφθοράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν θέλω να σχολιάζω χυδαιότητες. Δεν θέλω να σχολιάζω αυτό που προσπάθησαν άλλοι να περάσουν μέσα στον λαό. Θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μιλά με πικρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «και βεβαίως με πικρία. Είναι δυνατόν ποτέ επειδή φέρεις ένα όνομα να πρέπει να μην το τιμάς κιόλας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ