Εκπρόσωπος ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργκ δεν έχει πρόθεση να παραταθεί η θητεία του
Ανανεώθηκε:
Δεν επιθυμεί να παρατείνει ξανά τη θητεία του μετά τη λήξη της τον Οκτώβριο ο Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Τον Μάρτιο του 2022, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ηγέτες της Συμμαχίας αποφάσισαν να παρατείνουν τη θητεία του Νορβηγού αξιωματούχου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.
Από εδώ και πέρα «δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει περαιτέρω παράταση της θητείας του», δήλωσε η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.
«Η θητεία του γενικού γραμματέα παρατάθηκε τρεις φορές και υπηρέτησε συνολικά για σχεδόν εννέα χρόνια», σημείωσε.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο οποίος γίνεται 64 ετών τον Μάρτιο, ανέλαβε επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας τον Οκτώβριο του 2014.
Πρώτος επικεφαλής του ΝΑΤΟ από μια χώρα που συνορεύει με τη Ρωσία, η θητεία του ξεκίνησε με φόντο τις ανταπαραθέσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου -ήδη- λίγους μήνες μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Die Welt: Οι χώρες του ΝΑΤΟ εξετάζουν να παρατείνουν τη θητεία του Στόλτενμπεργκ
Νίγηρας: Η χούντα κηρύσει «γενική επιστράτευση» για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστικών οργανώσεων
23:30
Έβρος: Σύλληψη ατόμου για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών
23:25
ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Διπλωματικό άνοιγμα Ζελένσκι σε Τραμπ εν μέσω ρωσικών απειλών και επιθέσεων
23:14
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Ιρανός σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας Μπαχράμ Μπεϊζαί
23:10