ΚΟΣΜΟΣ

Μεσανατολικό: Νεκρός 14χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη από ισραηλινά πυρά

Μεσανατολικό: Νεκρός 14χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη από ισραηλινά πυρά
Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών Παλαιστίνιων από ισραηλινά πυρά AP Photo/Nasser Nasser

Νεκρός από ισραηλινά πυρά έπεσε την Κυριακή (12/2) ένα ακόμη Παλαιστίνιος σε ηλικία 14 χρονών, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Ισραηλινών στρατιωτών στην πόλη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Αποτέλεσμα της δολοφονίας αυτής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, ήταν να ξεσπάσουν ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή, ενώ επιπλέον δύο Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί.

Από την άλλη πλευρά, ένας εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι οι στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση στην Τζενίν με στόχο τη σύλληψη ενός ύποπτου ενόπλου, δέχτηκαν πυρά και απάντησαν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «γνωρίζουμε ότι ένας αριθμός ενόπλων τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών».

Να σημειωθεί ότι, το 2022 ήταν η πιο φονική χρονιά για τη Δυτική Όχθη μετά το τέλος της δεύτερης Ιντιφάντας (2000-2005), σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Έπειτα από μια σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022, ο ισραηλινός στρατός έχει αυξήσει τις επιχειρήσεις του στη Δυτική Όχθη, κυρίως στη Τζενίν και τη Ναμπλούς, γεγονός που προκαλεί ταυτόχρονα αύξηση των περιστατικών βίας που σημειώνονται στις εν λόγω περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ