Σεισμός Τουρκία: Η τελευταία επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο Αντιγιαμάν για ζωντανούς
Σε μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 8 αγνοουμένων που βρίσκονταν κάτω από τα χαλάσματα κτηρίου στην περιοχή Αντιγιαμάν της Τουρκίας, συμμετείχαν οι ελληνικές δυνάμεις της ΕΜΑΚ στο Αντιγιαμάν -δυστυχώς χωρίς ευτυχή κατάληξη- προτού αναχωρήσουν για την Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής (12/2).
Ειδικότερα, τα ελληνικά σωστικά συνεργεία από κοινού με Αμερικανούς διασώστες επιχείρησαν με όσα μέσα διέθεταν να ανοίξουν διόδους, προκειμένου να εντοπιστούν τα 8 εγκλωβισμένα άτομα κάτω από κτήριο που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.
Οι άνδρες της ΕΜΑΚ χρησιμοποίησαν από θερμική κάμερα μέχρι γεώμετρο, ενώ φέρεται να εντόπισαν αρχικά – και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1- τρία διαφορετικά στίγματα ζωής.
Ωστόσο, έπειτα από πολύωρη επιχείρηση δεν βρέθηκαν σημάδια ζωής και η αποστολή ολοκληρώθηκε χωρίς ευτυχές αποτέλεσμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τούρκος στρατηγός προς ελληνική ΕΜΑΚ: «Ευτυχώς που υπάρχετε»
Ισχυρή χαλαζόπτωση στη Λέρο ανήμερα Χριστουγέννων (pics)
19:10
«Ζητείται προσωπικό»: Κραυγή αγωνίας από τις επιχειρήσεις - Οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες ελλείψεις
18:57
Το μήνυμα της φον ντερ Λάιεν για τα Χριστούγεννα: «Σας στέλνουμε την αγάπη μας»
18:49
Έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο: «Επαγγελματικό χτύπημα» βλέπει η Αντιτρομοκρατική - Αναλαμβάνει το ελληνικό FBI (vids)
18:32