ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανική προεδρία: Περίπλοκη η κατάσταση βόρεια της πόλης Μπαχμούτ

Ουκρανική προεδρία: Περίπλοκη η κατάσταση βόρεια της πόλης Μπαχμούτ
Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού επεσήμανε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν 16 περιοχές κοντά στην Μπάχμουτ AP/Libkos

Η ουκρανική προεδρία έκανε λόγο τη Δευτέρα για «περίπλοκη» κατάσταση βόρεια της πόλης Μπάχμουτ, στην ανατολική Ουκρανία, την οποία ο ρωσικός στρατός δίνει μάχη για να την καταλάβει.

«Η κατάσταση κοντά στη Σολεντάρ είναι περίπλοκη: το χωριό Παρασκοβίιβκα είναι αντιμέτωπο με βομβαρδισμούς και σφοδρές επιθέσεις», επεσήμανε η προεδρία στην καθημερινή της ενημέρωση.

Η Σολεντάρ, μια πόλη την οποία κατέλαβε η Ρωσία τον Ιανουάριο, βρίσκεται βόρεια της Μπάχμουτ, την οποία προσπαθεί να καταλάβει ο ρωσικός στρατός από το καλοκαίρι, με τις απώλειες να είναι μεγάλες και για τις δύο πλευρές.

Το Παρασκοβίιβκα είναι το επόμενο χωριό στον δρόμο προς την Μπάχμουτ, μετά το Κράσνα Γκόρα, το οποίο ανακοίνωσε ότι κατέλαβε χθες Κυριακή η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού επεσήμανε στη δική του ενημέρωση ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν 16 περιοχές κοντά στην Μπάχμουτ στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας με άρματα μάχης και το πυροβολικό.

Ο φιλορώσος αυτονομιστής επικεφαλής της επαρχίας Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον τρεις από τις τέσσερις οδούς ανεφοδιασμού του ουκρανικού στρατού προς την Μπάχμουτ.

Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε επίσης ότι η κατάσταση είναι «τεταμένη» και κοντά στη Ουχλεντάρ, πιο νότια, εναντίον της οποίας επιτίθεται ο ρωσικός στρατός.

«Οι Ρώσοι εξακολουθούν να βομβαρδίζουν συνεχώς τις γειτονικές περιοχές», τόνισε.

Στο μεταξύ στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε από τους βομβαρδισμούς τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ