ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον αρνείται ότι έστειλε μπαλόνια στον κινεζικό εναέριο χώρo
Ανανεώθηκε:
Η Ουάσινγκτον απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες του Πεκίνου ότι έστειλε μπαλόνια πάνω από την κινεζική επικράτεια, ενώ ένταση επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την υπέρπτηση του αμερικανικού εδάφους από κινεζικό μπαλόνι, το οποίο τελικά κατερρίφθη.
«Δεν είναι αλήθεια. Δεν το κάνουμε. Κατηγορηματικά δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας Τζον Κίρμπι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Δεν στέλνουμε μπαλόνια να πετάξουν πάνω από την Κίνα», τόνισε.
Σύμφωνα επίσης με την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Έιντριεν Γουάτσον, «κάθε ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί μπαλόνια κατασκόπους πάνω από την Κίνα είναι ψευδής».
Το Πεκίνο επιχειρεί «να περιορίσει τις ζημιές», πρόσθεσε, κατηγορώντας την κινεζική κυβέρνηση ότι «παραβίασε την κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών και περισσότερων από 40 χωρών» με το «πρόγραμμα μπαλονιών κατασκόπων» της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρώτη επαφή: ΗΠΑ και Κίνα συζήτησαν για το «κατασκοπευτικό» μπαλόνι
Κίνα: Ξαφνικά «Άγνωστο Αντικείμενο» πέταξε πάνω και από το Πεκίνο
Τι είναι τα άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό της Βόρειας Αμερικής;
Βρετανία: Ακυρώθηκαν τα εντάλματα έρευνας στις κατοικίες του πρώην πρίγκιπα Άντριου
20:10
«Είναι τρελό. Είναι όλοι τρελοί» - Η στιγμή που η Άν Κάρσον μαθαίνει για το Νόμπελ Λογοτεχνίας
20:02
Ζελένσκι: Το ρωσικό πλήγμα σε λεωφορεία στο Κραματόρσκ «δεν θα μείνει χωρίς απάντηση»
19:53
Ιταλία: Στόχος κυβερνοεπίθεσης ο ιστότοπος του υπουργείου Εξωτερικών
19:47