ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία - Συρία: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τους σεισμόπληκτους

Σεισμός Τουρκία - Συρία: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τους σεισμόπληκτους
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μείνει όρθια η γειτονική μας χώρα, μετά από αυτή τη μεγάλη τραγωδία», σημείωσε EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Την αμέριστη αλληλεγγύη της Ελλάδας στους πληγέντες του φονικού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία εξέφρασε τη Δευτέρα (13/2) ανώτατη διπλωματική πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του υπουργείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια πηγή υπογράμμισε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να μείνει όρθια η γειτονική μας χώρα, μετά από αυτή τη μεγάλη τραγωδία.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι κυριότερες ανάγκες της Τουρκίας είναι κοντέινερ και χειμερινές σκηνές, ενώ δεν χρειάζεται μια νέα αποστολή συνεργείου της ΕΜΑΚ.

«Το κυριότερο αυτή τη στιγμή είναι να φανούμε χρήσιμοι στην τουρκική κοινωνία και με το διμερές και με το ευρωπαϊκό καπέλο», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι, τη Δευτέρα πρόκειται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η αποστολή βοήθειας στη Συρία.

Στην τελετή κοπής της πίτας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά την πανδημία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή υπουργό, τους υφυπουργούς, τους γενικούς γραμματείς και όλα τα στελέχη του υπουργείου «για την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες όλα αυτά τα χρόνια».

«Επιτελέσαμε το καθήκον μας», ανέφερε ο κ. Δένδιας και τόνισε τις τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες για μια εξωτερική πολιτική που μπορεί να ενεργεί και πέραν του δικού μας ορίζοντα.

«Η Ελλάδα μεγάλωσε χάρη στις προσπάθειες όλων μας», αναφερόμενος στη επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ