ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Το «μητρικό χάδι» της Εμινέ Ερντογάν σε κεφάλι νάνου που έγινε viral

Σεισμός Τουρκία: Το «μητρικό χάδι» της Εμινέ Ερντογάν σε κεφάλι νάνου που έγινε viral
Ενώ βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της την ώρα που εκείνος ετοιμαζόταν να εκφωνήσει το λόγο του, εκείνη υπέπεσε σε ένα... άγαρμπο λάθος AP Images

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία «άγαρμπη» ενέργεια της Εμινέ Ερντογάν, όταν η ίδια συνόδευσε τον σύζυγό της Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην περιοδεία του στην πόλη Καχρανμάρας στην επαρχία Χατάι, η οποία χτυπήθηκε από τον φονικό σεισμό

Ενώ βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της την ώρα που εκείνος ετοιμαζόταν να εκφωνήσει το λόγο του στο συγκεντρωμένο πλήθος, εκείνη υπέπεσε σε ένα λάθος που έγινε αντιληπτό και εξέθεσε την ίδια.

Θέλοντας να δείξει και το δικό της ανθρώπινο πρόσωπο μπροστά στη δυστυχία που ζει η χώρα της, χάρισε ένα «μητρικό χάδι» σε ένα κεφαλάκι που είδε μπροστά της.

Ωστόσο, έκανε ένα... άγαρμπο λάθος, όπως φαίνεται και στο βίντεο, καθώς δεν επρόκειτο για κάποιο παιδί, αλλά για άνθρωπο με νανισμό.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο το οποίο ανέβηκε στο twitter:

Γιατί επιστρατεύθηκε η Εμινέ Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βλέποντας το παιχνίδι των εκλογών να χάνεται τόσο πριν, αλλά και μετά τον φονικό σεισμό, αποφάσισε να βάλει μπροστά επικοινωνιακά στην εκστρατεία του και την σύζυγο του, Εμινέ.

«Η Εμινέ Ερντογάν η οποία λατρεύει να αγκαλιάζει παιδιά, δάκρυσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της» προστίθεται στο τηλεγράφημα του Anadolu για την επίσκεψη της Εμινέ στα 16 βρέφη από την περιοχή Καχραμανμαράς.

Η σύζυγος του Ταγίπ Ερντογάν έγραψε για την επίσκεψη αυτή στα social media: «Η καλή κατάσταση της υγείας των 16 θυμάτων του σεισμού που μεταφέρθηκαν από το Καχρανμανμαράς στην Άγκυρας με το προεδρικό αεροσκάφος κατόπιν οδηγιών του Προέδρου μας, αναπτερώνει λίγο τις ελπίδες μας.

Τα βρέφη είναι στα ασφαλή χέρια της κυβέρνησης. Θα παρακολουθώ προσωπικά την εξέλιξη της πορείας της υγείας τους. Εύχομαι καλά νέα για όλα τα παιδιά που έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση σε όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ